Wij hebben het geluk te leven op een plek die rijk is aan gewassen

Sicilië is een zeer genereus land, dat rijk is aan vruchtbare grond, water en zon. Onze bodems verschillen op basis van hun klimaat en geologische structuur. Onze bodems verschillen, afhankelijk van het klimaat en de geologische structuren. Dergelijke omgevingsomstandigheden en verscheidenheid resulteren in rijkdom van landbouwproducten. Dankzij de invloeden van de keuken van andere landen kent Sicilië's culinaire erfgoed geen gelijken. Vlaktes, heuvels, bergen en de zee bij Sicilië, in combinatie met de seizoenen typerend voor het mediterrane klimaat, bieden fruit en groenten (ook olijfolie, wijn, kaas en vlees) het hele jaar door. Onze traditionele producenten verwerken dergelijke natuurlijke ingrediënten in zoete en hartige producten, vleeswaren, visproducten in zout en olie, snoep, pasta en nog veel, veel meer. Biodiversiteit en haar rijkdom is onze grote rijkdom, we respecteren het diep, en we willen dat graag met jou delen.